Αργύρης Τζικόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων

tzikopoulos1

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων υλοποιούνται στην Ελλάδα και βασίζονται κυρίως στη βιωματική μάθηση. Η αποτελεσματικότητά τους είναι δοκιμασμένη σε παγκόσμιο επίπεδο, δεδομένου ότι εφαρμόζονται σε πολλές χώρες του κόσμου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Junior Achievement Worldwide. Όλα τα προγράμματα είναι εγκεκριμένα από το υπουργείο Παιδείας και υλοποιούνται εντός ή εκτός του σχολικού προγράμματος.

tzikopoulosphotoΟ Αργύρης Τζικόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, είναι πτυχιούχος του τμήματος Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ηλεκτρονική Μάθηση. Τα τελευταία 12 χρόνια έχει εργαστεί ως υπεύθυνος σε περισσότερα από 25 Ευρωπαϊκά και Εθνικά έργα. Αρκετά από αυτά τα έργα έχουν βραβευθεί από την Ευρωπαϊκή κοινότητα ως καινοτόμες και καλές πρακτικές υλοποίησης.

Κύριο ερευνητικό του αντικείμενο είναι η νεανική επιχειρηματικότητα, καθώς και τα προσαρμοστικά και ευφυή εκπαιδευτικά πολυμέσα και οι τεχνολογίες Παγκοσμίου Ιστού που υποστηρίζουν μαθησιακές κοινότητες. Επιπλέον έχει 35 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, βιβλία και συνέδρια και περισσότερες από 100 αναφορές σε επιστημονικά άρθρα.

Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.