Άννα Λαουτάρη - Γκριτζάλα, Παιδαγωγός Αισθητικής Αγωγής και Παιχνιδοτόπων, Συγγραφέας Παιδικής Λογοτεχνίας, Μουσικοσυνθέτης παιδικών τραγουδιών, Ερασιτέχνης Ζωγράφος και Κεραμίστρια, Παραγωγός, οργανώτρια και παρουσιάστρια κρατικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών παιδικών εκπομπών (πρώην), Ιδρύτρια και πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Πνευματικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης του Παιδιού, Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Κέντρου Διεθνούς Παιδικής Εκθέσεως Ζωγραφικής στην Ελλάδα, Εμπνεύστρια της Διεθνούς Παιδικής Σημαίας της Ειρήνης των Λαών

gkritzalaphoto

Η Άννα Λαουτάρη - Γκριτζάλα, είναι Παιδαγωγός Αισθητικής Αγωγής και Παιχνιδοτόπων, Συγγραφέας Παιδικής Λογοτεχνίας, Μουσικοσυνθέτης παιδικών τραγουδιών, Ερασιτέχνης Ζωγράφος και Κεραμίστρια, Παραγωγός, οργανώτρια και παρουσιάστρια κρατικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών παιδικών εκπομπών (πρώην), Ιδρύτρια και πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Πνευματικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης του Παιδιού, Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Κέντρου Διεθνούς Παιδικής Εκθέσεως Ζωγραφικής στην Ελλάδα, Εμπνεύστρια της Διεθνούς Παιδικής Σημαίας της Ειρήνης των Λαών.
Ολόκληρο το παιδαγωγικό της έργο είναι αφιερωμένο στην Αγάπη και στην Ειρήνη των παιδιών.

Mε την ολοκλήρωση του γυμνασίου σπούδασε παιδαγωγός, και κατόπιν συνέθεσε παιδική μουσική τη δεκαετία του 1970.

Στις 30 Δεκεμβρίου 1994 η Άννα Λαουτάρη-Γκριτζάλα βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την έρευνα και τη Διεθνή Έκθεση Ζωγραφικής των τυφλών παιδιών. Είναι Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Κέντρου Διεθνούς Παιδικής Εκθέσεως Ζωγραφικής στην Ελλάδα. Το 1997 υπήρξε υποψήφια για το Βραβείο NOBEL Ειρήνης. Το Μάρτιο του 2008 έλαβε το Βραβείο "Πρόσωπο της Χρονιάς" από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την πολυετή προσφορά της στον εθελοντισμό.

Έχει συγγράψει πολλά παιδικά διηγήματα και παραμύθια όπως: Τα ξεχασμένα παιχνίδια, Tα τυφλά παιδιά ζωγραφίζουν, Καλλιτεχνική αγωγή, Οι 12 μήνες του χρόνου, Οι μεγάλοι παραμυθάδες, Ο ταξιδευτής της αγάπης και της ειρήνης, Τα παραμύθια της παιδικής χαράς και πολλά άλλα.