Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου

kounenaki efraimoglou timitiki bossible2022

Η κα Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου έχει διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη διοίκηση εταιριών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της επικοινωνίας, της βιομηχανίας, του εμπορίου και του portfolio management ως πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος, ανάμεσα στις οποίες η εταιρία τηλεπικοινωνιών Vivodi Telecom και η Fortius Finance (ΑΧΕΠΕΥ), τις οποίες η ίδια ίδρυσε.

Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, πρόκειται για την πρώτη γυναίκα στην ιστορία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών που εκλέγεται σε αυτή τη θέση.

Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών από το 2006. Από τον Σεπτέμβριο του 2021 διατελούσε α’ αντιπρόεδρος με κύριες αρμοδιότητες θέματα νεοφυών επιχειρήσεων και γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης και μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Είναι, επίσης, αντιπρόεδρος της εταιρίας Τεχνόπολη-Ακρόπολις ΑΕ, ταμίας του διοικητικού συμβουλίου του ΑLBA και μέλος του Business Advisory Council του MBA International Program (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), αντιπρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδος-Λατινικής Αμερικής και γενική γραμματέας του Ελληνο-Ασιατικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου.

Με γνήσιο ενδιαφέρον για τον ελληνικό πολιτισμό, η Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση και στη διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ως αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», αλλά και ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος.

Είναι κάτοχος πανεπιστημιακών πτυχίων και μεταπτυχιακών τίτλων στη Φιλοσοφία, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στον Προγραμματισμό Η/Υ και μιλά αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.

Τη διάκριση παρέλαβε η ίδια.